Verschillende soorten parfum

Op zoek naar een nieuwe geur? Of het nu de vrouwen het beste parfum, meest populaire parfum of eau de cologne mannen, zullen ze allemaal worden gemaakt met een andere concentratie van geuren. Dit is de reden waarom verschillende prijzen variaties in afmetingen. Met al het parfum geuren die vandaag beschikbaar zijn, kan winkelen voor een nieuwe geur een beetje verwarrend. Als je kijkt naar een fles parfum, onder de titel zal meestal de concentratie van de geur zijn. De concentratie zal de sterkte van het parfum betekenen. Parfums met een hogere concentratie geur bevatten meer parfum oliën en minder alcohol. De concentratie van geurstoffen is in verschillende categorieën, bestaande uit parfum, eau de parfum, eau de toilette, eau de cologne, en eau fraiche.

ParfumDe hoogste concentratie geur is te vinden in Parfum. Het bereik van geurconcentratie in een parfum zal gewoonlijk liggen tussen 15% en 40%. Voor het grootste deel, geurconcentratie gewoonlijk tussen 20% en 30% in de meeste parfum. De geur van parfum zal duren ongeveer 6 tot 8 uur lang. Vanwege de hoge concentratie van parfum in een parfum, zijn ze meestal de duurste van de typen geur. Het parfum geur is waarschijnlijk goed voor mensen met een gevoelige huid. Het heeft de minste hoeveelheid alcohol die minder snel uitdrogen huid.

De volgende hoogste concentratie van geur is eau de parfum (EDP). De concentratie van geur is tussen 15% en 20%. De geur duurt meestal 4 tot 5 uur met EDP. Het heeft een hogere concentratie van alcohol die minder duur dan parfum maakt. Dit is ook beter voor de gevoelige huid dan andere geur. EDP ​​is geschikt voor dagelijks gebruik en is een van de meest voorkomende vormen geur.

Een van de meest populaire geuren beschikbaar is eau de toilette (EDT) en is minder duur dan eau de parfum. De geurconcentratie van EDT ligt tussen 5% en 15%. Deze geur duurt meestal tussen 2 en 3 uur. EDT wordt gedacht door velen goed voor dag te dragen zijn en EDP is goed voor avondkleding. De term eau de toilette kwam uit de Franse term “faire sa toilette” wat betekent klaar.

Het parfum met een veel lagere concentratie van geur dan de types bovenstaande is de eau de cologne EDC. De concentratie van parfum in EDC is 2% tot 4% met een hoge concentratie alcohol. De geur duurt over het algemeen slechts tot 2 uur. De eau de cologne is in een grotere fles en nog veel meer nodig is om te worden gebruikt.

De geur die vergelijkbaar is met eau de cologne is eau fraiche. Het heeft een lagere concentratie van aroma van 1% tot 3%. Deze geur zal duren tot ongeveer 2 uur en nog veel meer moet worden toegepast. Terwijl eau fraiche heeft een lage geurconcentratie, heeft een kleine alcohol en aangevuld met water.

Bij sommige andere soorten geuren beschikbaar, zijn er ook aftershaves en nevels. Het doen van onderzoek vooraf zal ervoor zorgen dat u de aard van de geur die u zoekt te krijgen. Of u nu op zoek bent naar een parfum met een grotere concentratie van de geur, of een eau de cologne met een lagere concentratie van de geur, het helpt u om uw keuzes te categoriseren in groepen. Misschien overdag of ’s avonds geuren. Misschien werken of socialiseren. Ongeacht de situatie waarin je plezier kunt hebben categoriseren je geur. Met alle soorten concentratie en aroma’s beschikbaar, winkelen voor parfum of eau de cologne is niet altijd gemakkelijk om de beste betaalbare geuren te vinden.